Terrasoverkappingen: dé ideale oplossing

Als het mooi weer is, is er niets fijner dan buiten zijn en genieten van het zonnetje. Helaas kan het weer in België nogal onvoorspelbaar zijn. Het ene moment schijnt de zon volop en het andere moment valt er een flinke regenbui. Een terrasoverkapping van Terras Pro zorgt ervoor dat je buiten kan zitten, ongeacht het weer. In deze blogpost vertellen we je alles wat je moet weten over terrasoverkappingen.

image00030 e1725452899771
IMG 2284 scaled

Verschillende soorten terrasoverkappingen

1. Aluminium terrasoverkappingen

Aluminium terrasoverkappingen zijn stevig, duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor je altijd wel een model vindt dat past bij jouw woning en tuin. Bovendien zijn aluminium overkappingen relatief betaalbaar en snel te installeren.

2. Houten terrasoverkappingen

Een houten terrasoverkapping heeft een warme en natuurlijke uitstraling en past daardoor goed bij een groene omgeving. Houten overkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen, waardoor je ze helemaal naar jouw smaak kunt aanpassen. Hout is wel iets meer onderhoudsintensief dan aluminium, maar met regelmatig onderhoud gaat een houten overkapping zeker vele jaren mee.

3. Glazen terrasoverkappingen

Een glazen terrasoverkapping zorgt voor een ruimtelijk gevoel en biedt tegelijkertijd beschutting tegen regen en wind. Bovendien laat een glazen overkapping veel licht door, waardoor je ook op bewolkte dagen nog steeds kunt genieten van natuurlijk licht. Houd wel rekening bij het kiezen van een glazen overkapping met de opwarming in de zomer. Onder de glazen overkapping kan in de zomer namelijk erg warm worden. 

Bij Terras Pro bieden we ook zonwering aan voor je terrasoverkapping, zo kun je genieten van een glazen terrasoverkapping ook als het zonnetje schijnt.  

Voordelen

Een terrasoverkapping heeft tal van voordelen. Zo kan je altijd buiten zitten, ongeacht het weer. Regent het? Geen probleem, je zit lekker droog onder jouw op maat gemaakte terrasoverkapping. Schijnt de zon volop? Ook dan biedt je terrasoverkapping een oplossing, want je zit in de schaduw en wordt beschermd tegen schadelijke UV-straling. Bovendien kan je met een terrasoverkapping het hele jaar door buiten zitten en genieten van jouw tuin.

Bij Terras Pro bieden we verschillende soorten terrasoverkappingen aan van hoge kwaliteit. Onze terrasoverkappingen zijn duurzaam en onderhoudsvriendelijk, zodat je er jarenlang van kan genieten. Bovendien bieden we bij Terras Pro altijd een uitstekende service en denken we graag met je mee over de mogelijkheden voor uw terrasoverkapping.

Wil je graag meer weten over onze terrasoverkappingen of wil je graag advies over welke terrasoverkapping het beste bij je wensen past? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!